Kuriozitete

Këta ishin emrat më të përdorur në vitin 2018 në Zvicër

Shija e emrave ka ndërruar në Zvicër, tani po përdoren emra të shkurt

Pothuajse 88 mijë foshnje kanë lindur në Zvicër vitin e kaluar dhe shumica prej tyre quheshin Emma ose Liam, shkruan thelocal.com, përcjellë albinfo.ch

Pesë emrat më të njohur për vajzat në Zvicër ishin Emma (504) , Mia (445), duke u pasuar nga Sofje, Elena dhe Lea. Të gjithë këta emra të shkurtë, vetëm Emila me pesë shkronja arriti që të hynte në dhjetshën e këtyre emrave.

Kurse për djem, emëri i shkurt, i ëmbël dhe i popullizuar është Liam (446), Noeja (443) duke pasuar nga Leon, Luca, Elias.

Emrat e vajzave, të gjithë përfundojnë me shkronjën, vetëm njëri nga 20 emrat nuk përfundon me a e ai është Elin.

20 emrat e tjerë kryesorë të vajzave jan: Mila, Anna, Laura, Lena, Lara, Lina, Lia…, përcjellë albinfo.ch

Nëse keni bërë gabimin e tmerrshëm duke harruar emrin e një foshnje të porsalindur, shkoni me Emën.

Jo vetëm që ky ishte emri i fëmijëve më të njohur të vajzave në Zvicër në përgjithësi vitin e kaluar, ai ishte gjithashtu emri më i njohur në kantone përfshirë Cyrihun, Aargau, Solothurn, Jura, Valais, Gjenevë dhe Friborg dhe Vaud.

Emri super-zviceran “Heidi” nuk figuron as në listën e 1.000 emrave më të mirë për vajza për fëmijë në Zvicër vitin e kaluar.

Pas pesë vjetësh në majë të pemës, Noe ra në vendin e dytë midis emrave të djemve në vitin 2018, duke bërë vend për Liam. Rastësisht (ose mbase jo aq rastësisht), këta ishin edhe dy emrat më të njohur në SHBA vitin e kaluar, sipas administratës së Sigurimeve Shoqërore të SHBA.

Në një paralel tjetër me SH.B.A., Emma ishte emri më i njohur për vajzat bebe në atë vend vitin e kaluar.

Emrat e foshnjeve mënjanë, dy emrat e parë më të zakonshëm në Zvicër janë Maria (ka 82.577 prej tyre) dhe Daniel (me 62.560 në total).

Sidoqoftë, asnjëri nga këta emra nuk ishte në mesin e 20 emrave kryesorë të fëmijëve në Zvicër vitin e kaluar. Maria erdhi e 37-ta për emrat e vajzave dhe Daniel u rendit në vendin e 46-të për djemtë.