Lajme

Këto sipërmarrje zvicerane janë “punëdhënësit” më të kërkuar

Vlerësimi i pyetjeve të kërkimit në portalet e punës tregon se cilët punëdhënës janë aktualisht veçanërisht të popullarizuar. Vendi i parë mbetet me fituesin e vitit të kaluar, shkruan albinfo.ch.

Nuk ka pasur kurrë kohë më të mirë për të qenë punëtor. Numri i vendeve të lira të punës është në nivelin më të lartë të të gjitha kohëve. Sidomos kompanitë e mëdha dhe të njohura zvicerane kanë një shans të mirë për të plotësuar shpejt pozicionet e tyre të lira, siç tregon një analizë e pyetjeve të kërkimit në portalet e punës.

Jobcloud analizoi pyetjet e kërkimit të vitit të kaluar në portalin e punës Jobs.ch dhe krijoi një listë të punëdhënësve më të kërkuar.

“Tradicionalisht, kompanitë veçanërisht të njohura përfaqësohen në këtë renditje, të cilat karakterizohen jo vetëm nga popullariteti i tyre, por edhe nga mundësitë e tyre të ndryshme të karrierës”, ka thënë Davide Villa, CEO i Jobcloud, transmeton Blick.

Aeroporti i Cyrihut përballë gjigantëve të supermarketeve

Në Zvicrën gjermanishtfolëse, aeroporti i Cyrihut është numri një, pasi ka mbrojtur pozicionin e tij më të lartë nga vitet e mëparshme, i pasuar nga Migros.

Roche zë vendin e katërt, që konsiderohet si tregues i rëndësisë së madhe të industrisë farmaceutike në tregun zviceran të punës, sipas një deklarate nga Jobcloud.

Këtu është renditja e dhjetë kompanive më të kërkuara zvicerane:

  1. Aeroporti i Cyrihut
  2. Migros
  3. Coop
  4. Roche
  5. SBB
  6. Post
  7. Securitas
  8. Aldi
  9. Lidl
  10. Spitex