Futboll

Shkëndija e Tetovës vjen në Wil të Zvicrës

Është hera e parë që ky klub kult nga Maqedonia e Veriut luan në tokën zvicerane.

FC Wil 1900 do të mirëpresë KF Shkëndija nga Maqedonia e Veriut për herë të parë në Zvicër të shtunën, më 9 shtator 2023, në Lidl Arena, transmeton albinfo.ch.

Është hera e parë që ky klub kult nga Maqedonia e Veriut luan në tokën zvicerane. KF Shkëndija Tetovë është vendosur si një klub më i mirë në futbollin e Maqedonisë së Veriut, duke fituar 3 tituj të ligës në 4 vjetët e fundit dhe duke luajtur edhe në skenën evropiane. Prandaj, një ekip i kalibrit ndërkombëtar takohet me ekipin nga qyteti i abatit.

Kjo lojë u bë e mundur vetëm falë bashkëpunimit të mirë midis FC Wil 1900 AG dhe FC Wil 1900 Breitensport. Një shtytës kryesor i kësaj loje historike është Faton Ramadani – Presidenti i Wiler Breitsport – i cili vjen nga zona e Shoqatës Shkëndija dhe ka dhënë një kontribut të rëndësishëm në organizimin dhe realizimin. Angazhimi i tij pasqyron entuziazmin e tij për klubin nga vendi i tij.

Programi mbështetës premton shumë:

Nga ora 16:00, një drekë me oferta tradicionale nga Ballkani për të shijuar ushqimet;

Nga ora 17:00 deri në 18:00 mund të presim me padurim ngjarje kulturore magjepsëse në stadium;

Loja fillon në orën 19:00 dhe premton 90 minuta argëtim futbolli cilësor.

Dhe, së fundi, mbrëmja do të përmbyllet me një mini-koncert të grupit kult shqiptar të rock-ut Elita 5, në orën 21:00.

Biletat janë në dispozicion nga 22 gushti 2023; Në dispozicion nga ora 12:00 në www.fcwil.ch/tickets.

Ne presim një numër të lartë spektatorësh dhe presim me padurim një festival futbolli me njohuri emocionuese kulturore për të rinj dhe të vjetër.