Lajme

Kjo kafshë shkakton dëme deri në 40 milionë franga çdo vit në Zvicër

“Çdo vit, 17,000 dëme për të deklarohen në AXA Zvicër, që përfaqëson një shumë prej 8 milionë frangash në total”

Shumë shoferë në Zvicër e dinë përvojën e përpjekjes për të ndezur veturat e tyre në mëngjes dhe nuk mund ta bëjnë këtë. Kjo mund të jetë sepse kafsha e quajtur “Weasels” hyn fshehurazi në motor natën dhe përtyp kabllot. Kjo ndodh më shpesh, por jo vetëm, në muajin maj, përcjell albinfo.ch.

“Çdo vit, 17,000 dëme për të deklarohen në AXA Zvicër, që përfaqëson një shumë prej 8 milionë frangash në total”, tha siguruesi në një deklaratë për shtyp.

Sipas AXA, të ekstrapoluara në gjithë vendin, shumat mund të arrijnë në 40 milionë në vit.

Numri i automjeteve të përtypura nga nuselalat – të njohura edhe si martens – është rritur vitet e fundit, veçanërisht në kantonet Jura, Glarus, Thurgau dhe Schaffhausen, ku rreziku i pësuar një humbje të lidhur me nuselalet është nga arsye të pashpjegueshme “deri në 80 për qind më i lartë se mesatarja zvicerane”. /Albinfo.ch

Free photos of Weasel

Free photos of Omnivorous