Gjuha

Kopenhagë, fillon vitin shkollor klasa e mësimit të gjuhës shqipe

Klasa e gjuhës shqipe pranë Tagensbo Skole në Kopenhagë, Danimarkë, filloi vitin shkollor

Një klasë e mësimit të gjuhës shqipe pranë Tagensbo Skole në Kopenhagë, Danimarkë, filloi vitin shkollor, shkruan albinfo.ch.

Me këtë rast Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë, Elida Petoshati, së bashku me Drejtuesin e Konsullatës së Republikës së Kosovës, Valdrin Grainca, vizituan fëmijët shqiptarë në ditën e parë të shkollës.

Gjatë kësaj vizite ata dhuruan edhe tekstet e unifikuara shkollore ‘’Gjuha Shqipe dhe Kultura Shqiptare“.

Postimi i plotë i ambasadës:

Ambasadorja e Elida Petoshati, së bashku me Drejtuesin e Konsullatës, Valdrin Grainca, vizituan klasën e gjuhës shqipe të mësuesit Sabri Ibishi, pranë Tagensbo Skole në Kopenhagë🇩🇰, me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor. Të dy përfaqësuesit u mikpritën ngrohtёsisht e plot entuziazёm nga shqipet e vogla, të cilëve iu dhuruan  tekstet e unifikuara shkollore ‘’Gjuha Shqipe dhe Kultura Shqiptare – niveli I’’, përgatitur e miratuar nga autoritetet arsimore të Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës. Ata ndoqën me kёnaqёsi tё veçantё një pjesë të orës mësimore dhe ndërveprimit energjik të mësuesit të talentuar veteran Sabri Ibishi me fëmijët pёr mёsimin e gjuhёs amёtare dhe tё kulturёs shqiptare.  Në sajë të një pune tё palodhur mbi 30 vjeçare, mësuesi Sabri Ibishi nuk ka rreshtur së mёkuari brezave të rinj të komunitetit shqiptar në Kopenhagë dashurinë për gjuhёn shqipe, doket unike tё botёs shqiptare, rrёnjёt tona identitare, historinё dhe kulturёn e kombit tё lashtё shqiptar. Me modelin e tij të pasionit të palëkundur, ai ka përçuar jo vetëm vlerat e trashëgimisë sonë, por edhe ato të shoqërisë daneze, e cila i ka mikpritur krahёhapur bashkëatdhetarët tanë dhe ka mbështetur rrezatimin e kësaj larmie në gjirin e vet. Për këtë arsye, Ambasadorja Elida Petoshati dhe Drejtuesi i Konsullatës, z. Valdrin Grainca i dorëzuan sot mësuesit Sabri Ibishi, në format të përbashkët, ‘Çertifikatë Mirënjohjeje’, si vlerësim për misionin e tij fisnik e të dalluar në mësimdhënien e gjuhës shqipe.