Lajme

Kostoja e jetesës zvicerane përkeqëson “pabarazinë ekonomike”

Kostot e larta të strehimit, sigurimit shëndetësor dhe mallrave dhe shërbimeve në përgjithësi, vendosin një barrë shumë më të madhe për familjet më të varfra sesa për ato më të pasura në Zvicër.

Ndërsa kjo në vetvete nuk është befasuese, një studim i ri nga instituti i kërkimit social FORS tregon se një e dhjeta më e varfër e popullsisë shpenzon 82 për qind të të ardhurave të tyre familjare për mbulimin e shpenzimeve thelbësore të jetesës, si ushqimi, strehimi, sigurimet shëndetësore dhe taksat, transmeton thelocal.

Nga ana tjetër, më të pasurit shpenzojnë 31 për qind të fitimeve të tyre për të njëjtat shpenzime./albinfo.ch