Koronavirusi: çast pas çasti

Kriza e shëndetit mendor në Angli, në nivel ‘tmerrues’

Anglia është “në kthetrat e një krize të shëndetit mendor” për shkak të pandemisë Covid, me personat nën 18 vjeç që vuajnë më shumë.

Numra rekord të fëmijëve dhe të rriturve që kërkuan ndihmë nga NHS vitin e kaluar për probleme të tilla, si ankthi, depresioni dhe çrregullimet e të ngrënit, ose sepse ata përfunduan në një krizë të shëndetit mendor, shkruan “TheGuardian”, përcjell albinfo.ch.

Kolegji Mbretëror i Psikiatërve ka theksuar rritjen e ndjeshme të shëndetit mendor, e cila filloi pas bllokimit të parë në mars të vitit 2020, në një analizë të të dhënave të NHS dhe Zyrës për Statistikat Kombëtare.

Kolegji tha se shërbimet e NHS po luftonin për të përballuar kërkesën.

Adrian James, presidenti i kolegjit, tha: “Shkalla e krizës së shëndetit mendor është e tmerrshme, por ka të ngjarë të përkeqësohet shumë para se të përmirësohet. Shërbimet janë në një rrezik shumë real të tejkalohen nga vëllimi i madh i njerëzve që kanë nevojë për ndihmë”, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI