Tjera

Kroaci, rezultatet paraprake tregojnë fituese HDZ-në

Informacionet e fundit mbi zgjedhjet e përgjithshme në Kroaci, në bazë të të dhënave paraprake nxjerrin fituese HDZ-në, e cila fitoi 71 vende, ndërsa koalicioni Restart, i udhëhequr nga SDP, fitoi 45 vende.

Forca e tretë në Parlament është Lëvizja atdhetare me 16 ulëse, dhe e katërta Most me 4 vende. Koalicioni i majtë i gjelbër i udhëhequr nga Platforma “Ne mundemi” fitoi gjithashtu katër ulëse, transmeton agjencia kroate e lajmeve HINA.

Koalicioni Strip i udhëhequr nga Partia Smart, Reformistët dhe HNS fituan secila nga një mandat.

Rezultatet paraprake janë raportuar nga 22,95 % vendvotimeve të proceduara, në të cilat votuan 13.31 % e qytetarëve.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI