Lajme

Kroacia ndryshon rregullat e trafikut

Plani i ri Kombëtar i Sigurisë Rrugore parashikon heqjen e 10% të tolerancës për shpejtësi dhe uljen e vlerave kufitare të sasisë së lejuar të alkoolit në gjakun e shoferit, e cila tani arrin në 0.5 për milje.

Kroatët nuk janë të kënaqur me rezultatet e planit paraprak dhjetëvjeçar, qëllimi i të cilit – ulja e numrit të vdekjeve në rrugë me 50% në periudhën nga 2010 në 2020 – nuk është arritur, kështu që ata po shpallin rregullore më të rrepta që do të përfshiheshin në planin e ri për dekadën e ardhshme.

Dy masa dallohen, dhe nëse miratohen, ato do të prekin gjithashtu shoferët nga vendet e tjera që udhëtojnë në Kroaci, përcjell Albinfo.ch.

Një nga masat në shqyrtim ka të bëjë me tolerancën e shpejtësisë.

Kjo tolerancë ose, siç quhet zyrtarisht, “ndryshimi i sigurisë” është 10 km / orë për shpejtësi deri në 100 km / orë, dhe për shpejtësi më të larta është 10 për qind

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI