Të tjera

Kroacia me rënien më të madhe të punësimit midis vendeve të BE-së

Të dhënat më të fundit nga Eurostat tregojnë se Kroacia ka rënien më të madhe punësimit në krahasim me vendet të BE-së.

Kroacia ka regjistruar një rënie të punësimit në tremujorin e dytë të këtij viti me 0.8 për qind krahasuar me tremujorin e mëparshëm, që është rezultati më i keq midis vendeve të BE-së.

Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, rënia ishte 1.6 për qind.

Përveç Kroacisë, norma negative e punësimit në raport me tremujorin e mëparshëm përfshin gjithashtu Rumaninë dhe Estoninë.

Nga ana tjetër, rritja më e lartë e punësimit në nivel tremujor u shënua në Maltë (një për qind), Spanjë (0.9 për qind), Greqi dhe Poloni, të cilat u rritën me 0.8 për qind.

Në nivel të BE-së, rritja tremujore e punësimit ishte 0.4 për qind, ndërsa në krahasim me vitin e kaluar kjo normë u rrit me 1.5 për qind.