Maqedonia

Kryediplomati i Maqedonisë, Bujar Osmani, qëndroi në Bernë të Zvicrës

Ministri i Jashtëm i Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, ka qënduar në Bernë të Zvicrës. Nga Bonni i Gjermanisë kishte më herët, Osmani tha se erdhi për të parë se si funksionojnë ambasadat edhe të dielave për të ofruar shërbime konsullore.

“Kemi sjellë edhe stacion shtesë për lëshimin e pasaportave në Zvicër dhe tani në dy pika me dy turne dhe të shtunave dhe të dielave janë duke u proceduar me mijëra aplikime. Pavarësisht se kemi vënë në dispozicion të gjitha kapacitete, koha e pritjes është ende e gjatë. Vazhdojmë me masa të tjera”, njoftoi ai.