Koronavirusi: çast pas çasti

Ku mund të udhëtoni nga Zvicra tani?

Shkollat zvicerane së shpejti do të kenë pushimet e vjeshtës dhe disa familje po planifikojnë t'i kalojnë këto pushime jashtë vendit. Cilat destinacione të huaja janë të arritshme nga aeroportet ndërkombëtare të Zvicrës?

Megjithëse linjat ajrore nuk janë rikuperuar plotësisht nga humbjet e mëdha që pësuan gjatë bllokimit, kur u ndalua udhëtimi jo-thelbësor ndërkombëtar, një numër fluturimesh kanë rifilluar në tre muajt e fundit.

Linja ajrore SWISS njoftoi të mërkurën se po zgjeron rrjetin e saj ekzistues të linjave nga Cyrihu dhe Gjeneva, duke ofruar më shumë destinacione evropiane dhe jashtë shtetit, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Linja ajrore kryesore e Zvicrës po planifikon të ofrojë 67 fluturime nga Cyrihu dhe 21 nga Gjeneva.

Për fluturime të gjata, shërbimet për në Boston, New Delhi, Johannesburg dhe Dubai do të shtohen.

Aktualisht, rrjeti jashtë linjës ajrore përfshin fluturime nga Cyrihu në Newark (SHBA), New York JFK, Chicago, Miami, Singapore, Bangkok, Tokyo dhe Hong Kong.

Në Evropë, SWISS fluturon për në Lisbonë, Frankfurt, Brindisi, Firence, Napoli, Palermo, Romë, Faro, Nisë, Kopenhagë, Varshavë, Valencia dhe Ibiza, ndër destinacione të tjera, përcjell tutje albinfo.ch.

Disa nga këto linja janë fluturime të kodeve të përbashkëta me linjën ajrore motër të SWISS, Edelweiss.

Linja ajrore ende fluturon për në Londër, por disa lidhje janë anuluar për shkak të kërkesës për karantinë në Mbretërinë e Bashkuar.

Linja ajrore të tjera gjithashtu fluturojnë nga Zvicra për në destinacione të ndryshme evropiane.

Për shembull, EasyJet fluturon nga Gjeneva në Barcelonë, Porto, Lisbonë dhe Nisë.

Nga EuroAirport i Bazelit, linja ajrore me buxhet të ulët shkon në Catania, Malaga, Porto, Londër, Napoli, Brindisi, Ajaccio, Nice, Olbia dhe Palma.

Dhe Helvetic Airlines sapo njoftoi se do të fluturojë nga Cyrihu në Firence në fund të tetorit.

Mënyra më e mirë për të parë se ku fluturojnë linja ajrore të ndryshme, përfshirë transportuesit rajonalë dhe charter, në çdo moment është të kontrolloni faqet e internetit të secilit prej aeroporteve ndërkombëtare të Zvicrës:

Cyrihu

Gjenevë

EuroAirport i Bazelit

Megjithatë, përpara se të bëni ndonjë plan për të shkuar jashtë vendit, mbani në mend se fluturimet anulohen herë pas here, kështu që mund të kërkohet durim, fleksibilitet dhe sigurim udhëtimi.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI