Kosova

Mesazhi i Kurtit: Kosova dhe Shqipëria po bëhen!

Mesazhi pu drejtohet të rinjve shqiptarë që po ikin nga vendi

Shqipëria bëhet! Kosova bëhet! Trojet ku jetojnë shqiptarët do të bëhen.

Këtë mesazh e përcolli nga Shqipëria, në mbledhjen e përbashkët të dy kuvendeve kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ,për të gjithë të rinjtë që kanë zgjedhur të largohen nga vendi.

“Situata nuk është askund rozë dhe nëse pushojmë së punuari, rrezikojmë. Rrezik është msoveprimi. Problemi më i mprehtë është largimi i rinisë së mirë e punëtore. Dua t’u dërgoj një mesazh të gjithë atyre që kanë marrë udhën e dhimbshme të kurbetit; kjo ditë është e juaja.  Mërgimtarët janë mbështetja më madhe ekonomike për vendet tona, por edhe burim kulture që e marrin në shoqëritë e zhvilluara. Atje nuk po shkoni për qejf, por prej brengës. E di që ne ende nuk kemi bërë mjaftueshëm t’u kthejmë besimin në institucione, në shtet, në politikë, që ju të mendoni rritjen e fëmijëve tuaj në atdhe. Nuk kemi bërë mjaftueshëm, por këtë betejë do ta bëjmë deri në fund dhe do ta fitojmë edhe me ndihmën tuaj. Shqipëria bëhet, Kosova bëhet, trojet ku jetojnë shqiptarë në Mal të Zi e Luginë do të bëhen. Puna është rruga jonë, nderi e besa janë cilësitë tona, ne do t’i tregojmë botës se ashtu siç po nxjerrim këngëtarë, shkencëtarë, sportistë e afaristë, ashtu do të bëjmë shtetin dhe demokracinë e suksesshme”, tha ai, transmeton albinfo.ch.