Lajme

Ky është kantoni me aksidentet më vdekjeprurëse automobilistike

Për një vit 241 persona humbën jetën në aksidente trafiku në rrugët e Zvicrës.

Në vitin 2022, 241 persona humbën jetën në aksidente trafiku në rrugët e Zvicrës.

Rreth 22,000 të tjerë u plagosën, 4,002 prej tyre në gjendje të rëndë. Kjo është ajo që del nga shifrat e fundit nga Zyra Federale e Statistikave (FSO).

Megjithatë, të dhënat e sigurisë rrugore ndryshojnë ndërmjet kantoneve.

Shumica e aksidenteve ishin raportuar vitin e kaluar në Uri, ku kishte 40 viktima për 10,000 banorë, një shifër shumë më e lartë se mesatarja kombëtare.

Më pas, në vendin e dytë dhe të tretë, janë përkatësisht Lucerni (32) dhe Berna (29.6).