Shkurt.ch

Lexonte e-mail-at e ish-burrit, dënohet me 300 franga

Një Gjykatë në Zvicër ka dënuar me CHF 300 një grua, e cila u shpall fajtore për hapjen e një llogarie elektronike të palës së tretë pa autorizimin paraprak

Gjykata e Lartë Federale konfirmoi një dënim një gruaje që lexonte e-mailet e ish-burrit të saj pasi ndarjes. 

Ajo ishte dënuar nën artikullin e Lidhjes Ekzekutive të Kodit Zgjedhor për sulmin, ndonëse ajo argumentoi se ajo kishte marrë fjalëkalimin në një zyrë të ndarë më parë me bashkëshortin e saj. 

“Si është marrë fjalëkalimi nuk është vendimtar”, thuhet në vendimin e gjykatës, shkruajnë mediat zvicerane. “Pavarësisht nga procesi [i marrjes së qasjes], është e ndaluar hapja e paautorizuar e një llogarie të postës elektronike”, thuhet tutje, përcjell albinfo.ch. 

Gruaja kishte gjetur kredencialet e postës elektronike të shkruara në një kartë të lënë pas në hapësirën e zyrës që kishte ndarë me burrin e saj para ndarjes së tyre. 

Pavarësisht nëse burri ishte i pavëmendshëm, ajo prapë nuk kishte drejt të kishte qasje në postën elektronike të tij. 

Ajo ishte arsyetuar se ishte konsultuar me një prokuror publik, megjithatë Gjykata e ka dënuar.  

Gruaja është gjobitur me CHF 300 dhe mund t’i nënshtrohet një gjobe shtesë prej CHF1500 nëse ajo përsërit gabimin.