Lajme

Lidhja e trenit TGV midis Lozanës dhe Parisit ‘feston’ 40-vjetorin

 

Shërbimi hekurudhor me shpejtësi të lartë nga Paris Gare de Lyon në Lozanë u bë destinacioni i parë i TGV jashtë territorit francez më 1984, përcjell albinfo.ch.

Fillimisht në pronësi të plotë të SNCF të Francës, kompania kombëtare hekurudhore zvicerane, SBB, tani zotëron një aksion prej 26 për qind në TGV ‘Lyria’.