Lajme

Linja e trenave Gjenevë-Lozanë nuk do të rifillojë shërbimin e plotë deri të martën

Udhëtarët midis qyteteve perëndimore zvicerane të Gjenevës dhe Lozanës do të vazhdojnë të goditen nga anulimet dhe vonesat, ndërsa puna e riparimit të linjave vazhdon, transmeton albinfo.ch.

Trafiku i trenave në linjë është ndërprerë që nga e marta, më 9 nëntor, për shkak të hapjes së vrimave të lavamanit në shinat në linjat e trenave midis dy qyteteve.

Raportet fillestare treguan se linja do të ndalonte vetëm një ditë, ndërsa shërbimi do të rifillonte të mërkurën, më 10 nëntor, por duket se shërbimet do të ndërpresin deri në fillim të javës së ardhshme.

Edhe pse 25 metra kub beton janë derdhur në vrima për të stabilizuar tokën, Hekurudhat Federale Zvicerane thanë se shërbimi i plotë ka të ngjarë të mos rifillojë përpara datës 16 nëntor.

Në një këshillë të lëshuar të premten, më 12 nëntor, SBB tha sa vijon.

“Pas punimeve të ndërtimit nga një kompani e jashtme, të dyja gjurmët Lozanë – Genève ndërmjet Morges dhe St-Prex janë të kalueshme vetëm në një masë të kufizuar. Priten vonesa dhe disa trena janë anuluar”.

Vetëm katër trena në orë dhe për drejtim janë tani në shërbim, me shpejtësi të reduktuar dhe ata të anuluar po zëvendësohen me autobusë midis Allaman dhe Morges.

“SBB ju kërkon që të përmbaheni nga udhëtimet jothelbësore në këtë rrugë”, tha kompania.

Janë ofruar autobusë zëvendësues, megjithëse disa udhëtarë janë ankuar se nuk janë dhënë informacione të mjaftueshme për autobusët.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI