AT Balkani

Liqeni i Badovcit më i bukur se kurrë

Liqeni i Badovcit, perla e Kosovës

Liqeni i Badovcit padyshim se është një nga atraksionet më të bukura në Kosovë. Vetëm disa kilometra nga Prishtina, gjendet kjo perlë e qetë dhe e bukur.

Ky Liqe është rezervuar artificial i cili furnizohet nga Lumi i Graçanicës. Është një prej akumulimeve kryesore në Kosovë për përdorimin e ujit të pijshëm dhe i cili furnizon Prishtinën dhe rrethinën e saj me ujë.

Toka rreth liqenit është një zonë kodrinore dhe është e pasur me shumë pyje të bukura malore. /Albinfo.ch