Integrimi

Mbahet kuizi i diturisë i nxënësve shqiptarë në Austri

Në Gleisdorf Austrisë u mbajt kuizi i diturisë i nxënësve mësimit plotësues gjuhës shqipe, i organizuar nga SHMSH „Naim Frashëri Austri dhe Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike, përcjell albinfo.ch. 

Garat u mbajtën në dy cikle: ciklin e ulët dhe të lartë fillor. Programi ishte i pasur edhe me recitime, këngë dhe valle me motive nga trevat shqiptare në përgjithësi, ndërsa në veçanti nxënësit e dy cikleve ishin shumë mirë të përgatitur. Ishin gjithsej 10 ekipe, me rreth 300 pjesëmarrës. 

këtë kuiz, tanimë tradicional, 19 vjet me radhë, morën pjesë mësuesit: Mark Demaj, nikoqir, Miradije Berishaj, kryetare, Osman Ademi, Ibrahim Hasanaj, Ismet Sinani, Bukurije Limani, Roza Nrecaj, Rafete Kosumi, Antigonë Elshani, Qefsere Bislimi, Merita Ramadani dhe Feride Ajredina