Jeta në Zvicër

Mbush benzinë në vend të naftës, i arratisuri nga burgu arrestohet në Zvicër

Një shtetas 35-vjeçar nga Maqedonia, i cili ishte i burgosur në burgun e Subenit në Austri, ka dashur të arratiset pas një dalje të lirë. Megjithatë, ai ishte furnizimi i gabuar i një automjeti të vjedhur

Një shtetas 35-vjeçar nga Maqedonia, i burgosur në burgun e Subenit (rrethina Scharding), i cili ka dashur të arratiset pas një dalje të lirë, ia ka bërë vetvetes kurthin. Të hënën, personi kishte vjedhur një automjet në Schärding, të mërkurën e furnizoi me lëndë djegëse në Gjermani, por gabimisht dhe në të njëjtën ditë u kap në Zvicër. I burgosuri tani është në pritje të ekstradimit të tij, ka deklaruar të dielën policia austriake, njofton Albinfo.ch.

Shtetasi 35-vjeçar nga Maqedonia ishte dënuar me burg prej shtatë vitesh në janar të vitit 2015, nga Gjykata rajonale e St. Pöltenit për plaçkitje të rënda. Ai është dashur ta vuajë dënimin në Suben. Urdhërkërkimi për veturën e plaçkitur në, dhe jashtë vendit, për një moment mbeti i pasuksesshëm, njofton më tej Albinfo.ch. Të mërkurën, vetura e vjedhur u shfaq në një pikë karburantesh në Gjermani, ku ai gabimisht veturën e ka mbushur më benzinë në vend të naftës. I arratisuri dyshohet se e ka vërejtur gabimin dhe e ka lënë në vendngjarje.

Siç është informuar nga hetuesit e Zyrës së Policisë Kriminale të Shtetit të Austrisë së Epërme, shtetasi nga Maqedonia të martën ishte larguar për në Zvicër. Prej aty, ai shkoi për tu furnizuar me lëndë djegëse në pikën e karburanteve dhe mandej në këmbë është kthyer përsëri ën Zvicër. Atje, ai u arrestua pas urdhërarrestit për BE-në, të lëshuar nga Gjykata rajonale e Riedit.