Lajme

Më 19 maj në Nju-Jork mbahet panairi i tretë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”

Për të tretin vit radhazi do të organizohet në Nju-Jork panairi shqiptar “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, përcjell albinfo.ch.

Kjo traditë festive nisi në vitin 2022 me rastin e bashkëemërtimit të rrugës “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, në New York.  Një ngjarje që u ndoq nga mijëra të pranishëm, familje dhe fëmijë shqiptarë të cilët përjetuan gëzimin e muzikës tradicionale shqiptare, vallëzimit, ushqimit e shumë të tjera.

Qëllimi i këtij aktiviteti është të përkujtojë historinë dhe trashëgiminë tonë të pasur si dhe gatimet e larmishme tradicionale shqiptare.

Panairi do të mbahet më 19 maj 2023 ora 12:00 – 18:00 në Corner of Crescent Ave  &  Arthur Ave Bronx, NY.