Kosova

Me “Breathe and Travel”, përjetime unike nga Kosova dhe Shqipëria 

Filozofia e “Breathe in Travel” pasqyrohet në sloganin "Aventurë, Shpërndarje dhe Zbulim"

“Breathe in Travel” është një agjenci udhëtimesh e specializuar për Ballkanin, e themeluar në vitin 2016 nga dy të diplomuar nga Bretanja (Francë) në departamentin e turizmit: Quentin Billon dhe Alan Huet. Projekti rezultoi nga një udhëtim në Kosovë, Maqedoni Veriore dhe Shqipëri, i bërë në vitin 2014. Një udhëtim nga i cili dy bashkëthemeluesit nuk u kthyen të pakënaqur dhe thënë tekstualisht “u dashuruan” me këtë cep të vogël të parajsës.

Pas rikthimit në shtëpi, projekti nis të piqej dhe shpejt mori formë për të zhvilluar një vizion të përbashkët bazuar në bindjen e thellë se: rajoni ka një potencial shumë të madh, të pashfrytëzuar!

Të dy bashkëpunëtorët u përcaktuan të vendoseshin në Prishtinë. Këtu do të fillonin një proces të gjatë të njohjes së territorit dhe të aktorëve lokalë, për të realizuar projektin e tyre dhe për të krijuar agjencinë e tyre të udhëtimit që plotëson nevojat e ndryshme të turizmit modern.

Pas një studimi të thelluar të potencialit turistik të Ballkanit, ata filluan të realizojnë turne turistike me rrugë logjike, duke ndryshuar pikat kryesore kulturore dhe natyrore të secilit prej këtyre destinacioneve, duke krijuar përvoja të paharrueshme.

©Breatheintravel

Një koncept i ri udhëtimi

Në përpjekje për të kënaqur udhëtarët që udhëtojnë në rajone të panjohura, por që janë afër vendeve të nisjes dhe duan të ofrojnë udhëtimin më të mirë, ata po prezantojnë një gamë ekskluzive shërbimesh (hotelet, gastronomia, transporti, aktivitetet sportive) që u ofrojnë klientëve të tyre.

Të vetëdijshëm se çdo udhëtar dëshiron kujtime unike të një udhëtimi të paharrueshëm, “Breathe in Travel” mishëron një koncept të ri të udhëtimit. Në të vërtetë, agjencia përshtatet në profilin e udhëtarit, dëshirat dhe interesat e tij, bazuar në mundësitë e ofruara nga një destinacion i tillë udhëtimi.

“Udhëtimet tona zhvillohen bazuar në lokalizimin dhe në një njohuri të fortë të territorit, ne përpiqemi të garantojmë një udhëtim me cilësi të lartë në një mënyrë origjinale dhe logjike.”

Turne kulturore, për temën e verërave, shëtitje për adhuruesit e natyrës, për kërkuesit e adrenalinës ose qëndrime relaksuese me All Inclusive në det, agjencia do t’ju shoqërojë përgjatë gjithë kërkesës tuaj për të përmbushur nevojat tuaja.

Alan dhe Quentin -Breatheintravel

Agjencia është e vetëdijshme për rëndësinë e zhvillimit të turizmit në Ballkan dhe azhurnon rregullisht propozimet e saj për aktivitete, gastronomi, festivale të shumta tradicionale apo sportive, të cilat janë shumë të zakonshme në rajon.

“Etno Festival në Kukaj” / “Festivali Folklorik Gjirokastra”.

Cila është filozofia e “Breathe and Travel”

“Turizmi është një lajmëtar i paqes dhe një garanci për stabilitetin ekonomik të këtij rajoni.”

Filozofia e “Breathe in Travel” pasqyrohet në sloganin “Aventurë, Shpërndarje dhe Zbulim”. Do të thotë që ekipi përpiqet të krijojë zhytje të vërtetë gjatë një udhëtimi duke ndarë zakonet lokale, duke u takuar me banorët e vendit, nga grupe të ndryshme etnike të përfaqësuara në flamurin e Kosovës dhe duke promovuar të kuptuarit e gjendjes kulturore, politike dhe ekonomike.

Ajo është e përkushtuar të ofrojë një turizëm të qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës që mbron mjedisin dhe zonën që udhëtarët do të vizitojnë gjatë qëndrimit të tyre.

Është e rëndësishme të dini se udhëtimet e ofruara në faqen tonë të internetit ose në broshurën tonë mund të ndryshohen dhe personalizohen në çdo kohë.

Nëse nuk jeni ende të bindur, ju ftojmë të zbuloni videon tonë për Shqipërinë dhe Kosovën nën këtë lidhje dhe artikujt tanë në faqen tonë të internetit www.breatheintravel.com.

Brezovica – Breatheintravel


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI