Shkurt.ch

Më pak njerëz hynë ilegalisht në Zvicër

Rojet kufitare numëruan 14,456 kalime të paligjshme kufitare në vitin e kaluar deri në fund të qershorit, ndërsa këtë vit ishin vetëm 9050

Më pak njerëz ia mësyen Zvicrës në mënyrë të paligjshme në gjysmën e parë të vitit 2018, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2017.

Rojet kufitare numëruan 14,456 kalime të paligjshme kufitare në vitin e kaluar deri në fund të qershorit, ndërsa këtë vit ishin vetëm 9050.

Megjithatë, rastet e dyshuara të kontrabandës janë rritur paksa, shkruan albinfo.ch.

Në kantonet: Ticino, Valais, Vaud, Fribourg kanë nodhur shumica e kalimeve të paligjshme kufitare

Në gjashtë muajt e parë të këtij viti, 4,460 persona që kaluan ilegalisht kufirin u refuzuan nga autoritetet. Në gjysmën e parë të 2017, shifra kishte qenë 9413, siç deklaron Drejtoria Federale e Doganave në raportin e rojes kufitare.

Në krye të atyre që kaluan më së shumti ilegalisht në Zvicër deri në fund të qershorit 2018 ishin shtetas nga Nigeria (1367), e ndjekur nga njerëz nga Gambia (706), Eritrea (527), Maroku (445) dhe në Algjeri (430).

Shumica e kalimeve të paligjshme kufitare në Ticino

Kufiri kufizon kontrabandën e dyshuar në gjysmën e parë të vitit 2018 në 207 raste. Në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar ka pasur 185 raste të tilla.