Koronavirusi: çast pas çasti

Më shumë vaksina janë planifikuar për në Gjenevë

Gjeneva ka vaksinuar 11,000 persona dhe po vaksinon 1000 njerëz në ditë.

Por kantoni ka përdorur vetëm gjysmën e alokimit të tij të ilaçit Pfizer. Mjeku kantonal, Aglaé Tardin, thotë se kjo sepse ata duan të sigurohen se kanë mjaftueshëm për të dhënë dozën e dytë katër javë pas së parës dhe dërgesat e vaksinës po dëshmojnë se nuk janë të besueshme, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Numri i njerëzve që marrin dozën duhet të përmirësohet sot pasi po hapen më shumë qendra vaksinimi dhe shumica e njerëzve do të marrin vaksinën Moderna nga sot e tutje.

Shpresohet që muajin e ardhshëm Gjeneva të jetë në gjendje të vaksinojë 2,625 në ditë. Të gjithë duhet të vaksinohen deri në qershor.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI