Lajme

Mërgimtari shqiptar u shpall “Iluministi i Vitit 2021”

Leo Kadeli është vlerësuar me çmimin “Enlightener of the Year 2021”

Kadeli është iniciatori i shoqatës “Friends, help!” dhe prej 5 vjetësh i është dedikuar gjetjes së donatorëve për të mbështetur familjet në nevojë, shkruan albinfo.ch.

Leo Kadeli, me origjinë shqiptare, është fituesi i fushatës “Ndriçuesi i Vitit”, i organizuar çdo vit nga Radio Kombëtare Bullgare. Për herë të parë në historinë 8-vjeçare të fushatës, fituesi nuk është shtetas bullgar. Gjysma e të gjithë njerëzve që morën pjesë në votim votuan për të.

Leo Kadeli, i cili prej 15 vjetësh jeton dhe punon në Bullgari, është vlerësuar me çmimin “Enlightener of the Year 2021”, shkruan tutje albinfo.ch.

Kadeli është iniciatori i shoqatës “Friends, help!” dhe prej 5 vjetësh i është dedikuar gjetjes së donatorëve për të mbështetur familjet në nevojë, me të cilën rreth 9000 familje bullgare kanë marrë mbështetje për riparimin e shtëpive, pagesën e faturave, blerjen e karrigeve me rrota, ushqimin etj. “Për mua është e rëndësishme që e mira ekziston dhe nuk ndalet. Unë kam dhe prandaj jap. Dhe miqtë e mi që më mbështesin, pothuajse të gjithë kanë mundësi mjaft modeste. Ata ndihmojnë me çdo mënyrë që munden”, tha Leo Kadeli. /Albinfo.ch