Shkurt.ch

Merret vendimi për të arrestuarit ‘për korrupsion’ në aeroportin e Gjenevës

Dy persona janë liruar pas arrestimit në maj në një rast korrupsioni që përfshin dhënien e kontratave të financuara publikisht në shkurt 2018

Dy personat – kreu i sigurisë në aeroportin e Gjenevës dhe drejtori i kompanisë së sigurimit të Gjenevës (pa emër) u arrestuan muajin e kaluar dhe u hetuan për dyshimin për korrupsion dhe keqpërdorimin e interesave publike.

Arrestimet janë bërë pak para publikimit të një raporti nga Gjykata e Auditorëve, në të cilën ka gjetur mangësi të shumta në procedurën e tenderimit për shërbimet e sigurimit të aeroportit. Në veçanti, vlerësimet e disa ekspertëve ishin ndryshuar pa dijeninë e tyre, përcjell albinfo.ch.

Javën e kaluar, gjithashtu u arrestua edhe shefi i zëvendësit të sigurimit të aeroportit të Gjenevës. Prokuroria nuk ka dashur të komentojë për arsyet e arrestimit. Hetimi në këtë çështje vazhdon.