Teatër

‘Met Gala’ grumbulloi një rekord prej 17,4 milionë dollarësh

E gjithë ajo magjepsje e artë solli ar të vërtetë, shkruan faqja apnews.com për mbrëmjen e njohur të artit Met Gala.

”Met Gala e këtij viti fitoi një rekord prej 17,4 milionë dollarësh”, theksuan zyrtarët e muzeut.

Galaja vjetore është një mbledhje fondesh për vetëfinancimin e Institutit të Kostumeve të Muzeut Metropolitan të Artit.

Paratë jepen për drejtimin e institutit dhe organizimin e ekspozitave vjetore të suksesshme, si ajo aktuale ”In America: An Anthology of Fashion”, që u prezantua të hënën dhe që do të hapet për publikun më 7 maj.

Kjo ekspozitë është pjesë e një shfaqjeje të madhe me dy pjesë që eksploron rrënjët e modës amerikane.

Galaja tradicionalisht mbahet të hënën e parë të majit, por për shkak të pandemisë, versioni 2021 u mbajt shtatorin e kaluar.

”Dy galatë së bashku sollën 33,7 milionë dollarë”, sipas institutit.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI