Lajme

Micheline Calmy-Rey, në Viti, si në shtëpi të vet

Akti më solemn i kësaj vizite ishte shpalosja e pllakës në sheshin me emrin e zonjës Micheline Calmy-Rey, e cila me emocione shpalosi këtë pllakë

Mikpritja që iu bë ish-presidentes së Zvicrës, zonjës Micheline Cylmy-Rey në Viti nga kryetari Sokol Haliti me stafin e tij politik dhe me qytetarët e Vitisë bëri që ajo të ndjehej si në shtëpi të vet. Gjatë parakalimit nëpër qytet ajo hasi në shumë vetura me targa të Zvicrës, por edhe në shumë qytetarë që asaj i drejtoheshin për mirëseardhje në gjuhën franceze e gjermane. albinfo.ch ishte në vendin e ngjarjes prej nga raporton për lexuesit e saj.

Pas pranimit të zonjës Calmy-Rey në Zyrën e Kryetarit Haliti, ku iu nda mirënjohje për gjithë kontributin e saj për Kosovën, së bashku shkuan në sallën e Kuvendit, në shtëpinë e kulturës “Gursel e Bajram Sylejmani”, ku u pritën me tufa lulesh e me flamuj zviceranë nga të rinj e të reja të qytetit të Vitisë.

E shoqëruar edhe nga zëvendësambasadorja e Zvicrës në Kosovë, zonja Anita Schlüchter Roth dhe aktivistë të tjerë lokalë e ndërkombëtarë, zonja Calmy-Rey u bë pjesë e seancës solemne të Kuvendit që iu kushtua pritjes së saj dhe shpalljes qytetare nderi.

Pritje madhështore zonjës Calmy-Rey iu bë edhe në panairin rajonal  me titull “T’i mbrojmë vlerat tona tradicionale”, ku ishin të ekspozuara dhumë ushqime tradicionale, si dhe prodhime bujqësore e artizanale nga fermerë e fermere të komunës së Vitisë, raporton albinfo.ch.

Akti më solemn i kësaj vizite ishte shpalosja e pllakës në sheshin me emrin e zonjës Micheline Calmy-Rey, e cila me emocione shpalosi këtë pllakë, për çka publikishit dhe me përzemërsi falënderoi kryetarin Haliti, por edhe gjithë popullin e Komunës së Vitisë.

Gjatë qëndrimit në Viti ajo vizitoi edhe kishën katolike të qytetit ku u prit nga famullitari i saj, Dom Kastriot Idrizi, i cili po ashtu për kontributin e saj në njohjen e Kosovës dhe bashkëpunimin me këtë komunitet, i ndau një mirënjohje.