Kuriozitete

Mos e përdorni telefonin para gjumit

Nëse e keni bërë deri tani, mos e bëni më.

Ja disa arsye pse kurrë nuk duhet ta përdorni telefonin para gjumit.

Prish ciklin e gjumit.

Drita e kaltër e emëtuar nga telefoni ndërpret prodhimin e melatoninës, e cila është e nevojshme për gjumë të mirë të natës.

Dëmton shikimin.

Drita e kaltër e telefonit jo vetëm që prish ritmin e gjumit, por është tejet e dëmshme për sytë. Mund të shkaktojë dëmtim të retinës.

Jeni në rrezik më të madh për depresion.

Për shkak të çrregullimit të hormoneve të shkaktuara nga kjo dritë, përdorimi i telefonit para gjumit rrezikon zhvillimin e depresionit kronik dhe probleme të tjera mentale.

Ndikon në kujtesën tuaj.

Edhe pse telefonat e mençur na mundësojnë të mësojmë shumë gjëra të reja në çdo kohë, ata nuk na bëjnë më të mençur. Në fakt ndikojnë aspak për mirë në kujtesë. Kjo për shkak të prishjes së kualitetit të gjumit.