Lajme

Mungesa e banesave në Cyrih dhe qiratë e larta nxisin trendin e ‘sublet’

Një numër në rritje i apartamenteve në Cyrih po jepen me nënqira, përcjell albinfo.ch.

Sipas ekspertit të pasurive të paluajtshme, Robert Weinert, fakti që më shumë qiramarrës po kërkojnë që nënqiratë e tyre t’i akomodojnë, e cila pasqyron “zhvillimet aktuale të tregut”.

“Rritja e qirave në veçanti krijon një nxitje për disa njerëz për të nënqirasë apartamentin e tyre”.

Pse saktësisht po e bëjnë këtë?

Shoqata e Qiramarrësve të Cyrihut shpjegon se meqenëse qiradhënësit mund të rrisin qiratë kur qiramarrësit e vjetër largohen dhe vijnë të rinjtë, “njerëzit që duhet të largohen përkohësisht duan të sigurohen që qiraja e tyre të mbetet e njëjtë kur të kthehen. Kjo është arsyeja pse ata e mbajnë apartamentin e tyre të vjetër dhe e japin me qira gjatë kohës që janë larg, në vend që të heqin dorë fare.