Lajme

Myslimanë e të krishterë, në një tryezë për Ramazan e Pashkë

Besimtarët myslimanë dhe ata të krishterë ndanë një tryezë dy kilometra të gjatë në rrugët e Antwerp-it, Belgjikë, duke festuar muajin e shenjtë të Ramazanit dhe Pashkët.

Ata u ulën të konsumonin ushqim në çelje të iftarit në tavolinën 2 kilometra të gjatë e të vendosur në rrugë.

Besimtarët thanë se në këtë mënyrë ata mund të bëhen një shembull për botën, transmeton euronews, përcjell albinfo.ch.

“Ne jemi një shembull shumë i bukur se si mund të shkojë në një mënyrë tjetër”.

Kjo nuk është hera e parë që në Belgjikë shtrohet një tryezë e tillë mes besimtarëve, por këtë herë numri i pjesëmarrësve ishte dy herë më shumë se ai i vitit të kaluar.

VIDEO: twitter.com