Ekonomi

Ndryshimet e taksave në SHBA, kërcënim për Credit Suisse

«Credit Suisse» është në rrezik nga humbja e tretë e njëpasnjëshme vjetore, pasi parashikoi një humbje prej 2.3 miliardë dollarë nga reforma e sistemit të taksave në Shtetet e Bashkuara, njoftoi Bloomberg.

Nëse banka e Cyrihut kishte raportuar më shumë se 1 miliard franga në tremujorin e fundit të këtij viti, humbja mund të çonte në një deficit vjetor të një huadhënësi tjetër.

“Ligji i ri i taksave do të thotë se “Credit Suisse” dhe “UBS” do të duhet të përfundojnë vitin me një humbje”, tha Andreas Brun për Bloomberg, një analist në Mirabaud.

Një zëdhënëse e Credit Suisse nuk pranoi të komentojë nëse rregullat e reja tatimore do të rezultonin në një humbje për tremujorin e katërt. Banka tha se do të shpallë rezultatet e saj në shkurt, përcjell albinfo.ch.

Analistët thonë se kjo nuk do të ndikojë në çmimin e aksioneve të bankës zvicerane.

“Credit Suisse” u përpoq të qetësonte investitorët duke thënë se politika e kthimit të aksionarëve mbeti e pandryshuar dhe se kontabiliteti i njëhershëm do të kishte një efekt “minimal” në pozitën e kapitalit.

Taksa e re për shërbimet dhe pagesat e interesave në filialet jashtë Shteteve të Bashkuara ka të ngjarë të ketë një ndikim negativ në detyrimet tatimore në 2018, raporton Credit Suisse.