Ekonomi

Në cilin qytet paguhen më së miri të huajt?

Mumbai në Indi, është qyteti me të huajt më të paguar në botë, sipas hulumtimit të fundit nga “HSBC”.

Të huajt që punojnë në qytetin më të madh indian fitojnë një rrogë mesatare vjetore prej 217,165 dollarësh, e cila është më shumë se dyfishi i mesatares botërore, 99 903 dollarë, shkruan albinfo.ch.

Rezultatet e studimit, bazuar në të dhënat nga 27,587 të punësuar në mbarë botën, kanë renditur qendrën financiare Mumbai para  San Franciskos, i cili është qyteti i dytë më fitimprurëse për të punësuarit e huaj.

Të huajt që punojnë në San Francisko mund të presin një pagë mesatare vjetore prej 207,227 dollarësh.

Mumbai është një nga katër qytetet aziatike që janë në mesin e dhjetë lart të renditur këtë vit. Shanghai, Jakarta dhe Hong-Kongu janë renditur në SHBA dhe në qytetet evropiane, ku paga e punëtorëve të huaj është tradicionalisht e lartë.

Në total, në 31 qytete të huajt fitojnë mesatarisht më shumë se 100.000 $ në vit, sipas një studimi të “HSBC”.

Nga 21 qytete nën mesataren, Edinburg ofron pagën më të ulët për të huajt. Shtetasit e huaj që punonin në kryeqytetin skocez raportuan të ardhura mesatare prej $ 56,250 në vit.

Një pozicion përpara Lisbonës, Edinburgut me 60,913 dollarë para Birmingham dhe Barcelonës, ​​ku të huajt marrin një mesatare prej 61,950 dollarësh dhe 65,070 dollarë në vit.

Nga ana tjetër është Zürich. Qyteti është renditur i treti, pas Mumbait dhe San Franciscos, me një mesatare prej 206,875 $.

I vetmi qytet tjetër në të cilin të huajt marrin mesatarisht mbi $ 200,000 në vit është Shangai.