E-Diaspora

Në Gjenevë bëhet promovimi i novelës së parë grafike në gjuhën shqipe

Më 13.12.2019, në lokalet e Universitetit të Gjenevës - UNIMAIL, do të bëhet promovimi i librit "Dimri i Gjatë i vitit 1945-Tivari", nga autorët; Anna Di Lellio dhe Dardan Luta

Të shtunën e javës që vjen, në Gjenevë bëhet promovimi i novelës së parë grafike të botuar në gjuhën shqipe.

“Nëpërmjet novelës grafike “Dimri i gjatë i vitit 1945: Tivari”, me autorë Anna Di Lellio dhe Dardan Lutën, shpaloset rrëfimi i gjithë rrugës që kanë ndjekur mijëra shqiptarë të Kosovës deri në Tivar të Malit të Zi në mars të vitit 1945. Ilustrimet e Lutës, së bashku me rrëfimin gojor të të mbijetuarve, janë bërë bashkë në novelë prej 145 faqesh, që sjell historinë autentike të disa shqiptarëve të mbijetuar në atë që njihet si Masakra e Tivarit. Aty ka edhe dokumente e skica”, thuhet veç tjerash në një artikull kushtuar kësaj novele, botuar më parë në shtypin e Kosovës.

Njoftimin për këtë eveniment me rëndësi kulturore e jep konsulli i përgjithshëm i Kosovës në Gjenevë, Ramadan Avdiu.

“Nën organizimin e Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Kosovës, Dhomës së Tregtisë, Industrisë dhe Shërbimeve Zvicër –Kosovë, Fondacionit të Artistëve WAY dhe Shoqatës së Studentëve Shqiptarë në Gjenevë ;

Ju noftojmë se më 13.12.2019, në lokalet e Universitetit të Gjenevës – UNIMAIL, do të bëhet promovimi i librit “Dimri i Gjatë i vitit 1945-Tivari”, nga autorët; Anna Di Lellio dhe Dardan Luta.

Është kjo novela e parë grafike e botuar në gjuhën shqipe, në të cilën pasqyrohet masakra e Tivarit (akti gjenocidal) kundër shqiptarëve në mars të vitit 1945.

Në mbrëmjen promovuese do të jenë të pranishëm autorët e librit, me të cilët do të kemi mundësinë e bashkëbisedimit.

Tubimi promovues mbahet në:
Université de Genève-UNIMAIL,
40. Boulevard du Pont d’Arve
Salla MS160, duke filluar nga Ora 18.30.

Ftoheni të merrni pjesë në këtë mbrëmje të veçantë kulturore ku do të mpleksen Historia, Letërsia dhe Artet pamore njëkohësisht”, thuhet në ftesën e dërguar nga konsulli i përgjithshëm, R.A.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI