Lajme

Në këto raste nuk merret patentë shoferi nga policia në Zvicër

Policia zvicerane është shumë e rreptë me ngasësit në Zvicër

Drejtuesit e automjeteve që kryejnë një shkelje të lehtë ose të mesme të trafikut për herë të parë në trafikun rrugor nuk duhet t’u heqet patentë shoferi.

Këshilli Kombëtar miratoi të martën një nismë parlamentare, përcjell albinfo.ch.

Hulumtimet tregojnë se tërheqja e patentë shoferit është sanksioni më efektiv për kundërvajtjet në komunikacionin rrugor.

Frika nga ekspozimi ndaj kësaj mase ka një efekt pozitiv në sjelljen e përdoruesve të rrugës.

Ata respektojnë rregullat e trafikut në mënyrë më të vazhdueshme dhe janë më të kujdesshëm – gjë që rrit sigurinë në rrugë.

Një tërheqje e patentë shoferit bëhet vetëm në rast përsëritjeje. Prandaj, një ndryshim në ligj nuk është i nevojshëm, përcjell tutje albinfo.ch.