Lajme

Avni Orllati, në listën e 30 migrantëve që kanë krijuar ndërmarrje në Zvicër

Një numër i konsiderueshëm i mërgimtarëve shqiptarë kanë arritur suksese në diasporë, duke u bërë emra të njohur dhe duke zotëruar poste të mira pune në shumë fusha, transmeton albinfo.ch.

Ky trombinoskop tregon figurat e 30 migrantëve që kanë krijuar ndërmarrje në Zvicër, disa nga ato sot janë multinacionale që punësojnë disa qindra mijëra bashkëpunëtorë në Zvicër dhe në botë.

Në këtë listë prestigjioze figuron edhe shqiptari Avni Orllati, i cili është një sipërmarrës i suksesshëm, me shumë influencë në Zvicër.

Orllatit në vitin 2020 i ishte ndarë çmimi prestigjioz “EY Sipërmarrës i Vitit”. Ai ishte fitues në kategorinë “Industri / High Tech / Life Sciences” dhe është vlerësuar për punën e tij sfiduese, e cila çoi në një histori frymëzuese prej themeluesi, transmeton albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI