Lajme

Në Shtëpinë e Bardhë, Biden emëron gra në ekipin e lartë të komunikimit

Është bërë e ditur se presidenti Joe Biden do të ketë vetëm gra në ekipin e lartë të komunikimit në Shtëpinë e Bardhë, të udhëhequr nga drejtoresha e komunikimit që i shërbeu atij gjatë fushatës, Kate Bedingfield, përcjell albinfo.ch.

Sipas The Guardian, Bedingfield tani do të jetë drejtoreshë e komunikimit në Shtëpinë e Bardhë, dhe Jen Psaki do të jetë sekretare e shtypit.

Po ashtu, Biden ka në plan të emërojë një grua si drejtoreshë e Zyrës së Menaxhimit dhe Buxhetit.

Ndërkohë, Neera Tanden, presidentja dhe shefja ekzekutive e Qendrës për Progresin Amerikan, një kritike liberale, do t’i jepet detyra e mbikëqyrjes së zbatimit të politikave të Bidenit.

Të tri gratë e lartcekura janë veterane të administratës së ish-presidentit Barack Obama. Bedingfield kishte shërbyer si drejtoreshë e komunikimit për Biden, derisa ky i fundit ishte nënkryetar; Psaki ishte drejtoreshë e komunikimit të Shtëpisë së Bardhë dhe zëdhënës në Departamentin e Shtetit; dhe Tanden shërbeu si këshilltare e lartë e sekretares së atëhershme të shëndetit dhe shërbimeve njerëzore, Kathleen Sebelius.

Karine Jean Pierre, do të shërbejë si zëvëndëse sekretare kryesore e shtypit për presidentin e zgjedhur Joe Biden;

Pili Tobar, e cila ishte drejtoreshë komunikimi për koalicionet në fushatën e Biden, do të jetë zëvëndës drejtoreshë e komunikimit në Shtëpinë e Bardhë;

Një tjetër grua që pritet të emërohet në një rol të lartë në administratë është Cecilia Rouse, e cila do të bëhet kryetare e Këshillit të Këshilltarëve Ekonomikë. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI