CH-Ballkani

Nënkoloneli shqiptar emërohet komandant i njësitit special “Renxherët”

Nënkoloneli Mentor Saiti është emëruar komandant i njësitit special ushtarak “Rexherët” të Armatës së Maqedonisë së Veriut

Ai është një kuadër i dalluar ushtarak, i cili përpos akademisë ushtarake, ka kryer edhe specializim në Akademinë e ushtrisë tokësore të SHBA-së.

Gjatë qëndrimit në SHBA ai ka shënuar rezultate të shkëlqyera dhe është vlerësuar si ushtarak i dalluar, duke marrë edhe një titull si Qytetar Nderi i qytetit Levenvort në Kanzas të SHBA-së. Ai gjatë kohë ka qenë pjesë e njësitit “Renxherët”. Kjo është një nga gradimet e para udhëheqëse të shqiptarëve në Armatën e Maqedonisë, ku përfaqësimi në hierarkinë udhëheqëse është ende i ulët. Mentor Saiti është nga Gostivari, është adhurues i sporteve të ndryshme, raportojne mediat kosovare.