LIFESTYLE

“Nëntori i Ftohtë” në Festivalin e 14 të filmit në Zvicër

Lajmin për pjesëmarrjen në festivalin e 14 të Në Zurich, e ka bërë të ditur aktori kosovar Fatmir Spahiu.

Ai gjithashtu është pjesëmarrës në këtë film i cili do të shfaqet në festival gjatë datave 27 shtator- 7 tetor.

Edhe regjisori i filmit Ismet Sijarina ka shkruar në lidhje me konkurencën në festivalin e filmit zviceran, shkruan Albinfo.ch. 

“Ne konkurence me filmat me te deshmuar ne bote kete vit, (fituesit e Sundance, Cannes, Berlin etj) Cold November do te provoj te le gjurme ne Zurich Film Festival, duke mbajte kontinuitetin e suksesit te filluar rishtazi te filmit Kosovar”, ka shkruar Sijarina. 

Tematika e filmit të regjisorit “Nëntori i ftohtë” është një ngjarje e cila zhvillohet në fillim të viteve 90-të, në kohën e Qeverisë Jugosllave e cila e anuloi autonomin e Kosovës, shpërndau parlamentin dhe mbylli Televizionin Publik të Kosovës.

E gjitha jeta institucionale në atë kohë bërë që shumica e qytetarëve asaj gjendje t’iu përgjigjen me demonstrata paqësore. Gjatë kësaj kohe, personazhi i filmit Fadili i cili punon si arkivist i duhet të zgjedh në mes dy opsioneve, shkruan Albinfo.ch.