Blerta Pajaziti

Konsulent trajnimi

Blerta Pajaziti, ish studente e Universitetit të Evropës Jug Lindore nga Maqedonia – Tetovë ,e cila aktualisht po vazhdon studimet posdiplomike në Menaxhment pranë Universitetit të Luganos në Zvicër, ditë më parë bashkë me grupin e saj universitar prezantoi biznes planin social para Mohammad Yunus, fitues i Çmimit Nobel për Paqe në vitin 2006.

Mohammad Yunus është ekonomist dhe themelus i bankës “Grameen”, institucion që nëpërmjet mikro-huadhënies (kredi të vogla) u mundëson klientëve të arrijnë gjendje financiare të vetë-mjaftueshme. Prezantimi u organizua në kuadër të lëndës “Business Planning” ku nga gjithsej 18 grupe të cilët konkuruan për Biznes Planin më të mirë me karakter social, 3 grupe u zgjodhen si fituese dhe patën mundësi për të prezentuar Biznes Planin e tyre në praninë e Nobelistit Mohammad Yunus i cili ishte i ftuar special në konferencën “Social Business 2012” e organizuar në Universitetin e Luganos.

Biznes Plani Social i propozuar nga grupi 6 anëtarësh ku merrnin pjesë, Blerta Pajaziti e cila edhe prezentoi projektin, Shkumbin Nuredini nga Kosova, Ajlin Dizdarevic nga Bosnja, Jessica Livnat nga Zvicra, Marzia Varvaglione nga Italia, Martina Sacchi nga Italia. Projekti në fjalë është me karakter edukativ dhe i përpiluar për të krijuar një ndërmarrje sociale ( Social Enterprise) e cila do të ju mundësojë studentëve nga shtetet ballkanike që kanë përjetuar konflikte të armatosura, fillimisht Bosnja pastaj Kosova dhe Maqedonia, të kenë mundësi për të vazhduar studimet posdip+lomike në Universitetet më të mira te Zvicres.

Qellimi kryesor dhe final është që këta të rinjë të cilët do të kenë mundësi për të fituar njohuri të reja dhe eksperiencë, të kthehen në shtetin e tyre dhe të punësohen në sektorin privat, duke kontribuar kundrejt ngritjes ekonomike dhe drejt rritjes së kualitetit të fuqisë puntore.

Mohammad Yunus, i cili është edhe themeluesi i konceptit të “Biznesit Social”, i vlerësoi punimet dhe idete e studentëve si të shkëlqyeshme duke i inkurajuar të vazhdojnë të punojnë dhe kontribuojnë për një shoqëri më të mirë. /F.SH/Albinfo/

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriBlerta Pajaziti
  • Prejardhja:Maqedoni
  • Vendi ku vepron:Lugano-Zvicër
  • Profesioni:Konsulent trajnimi

  WHO’S WHO të tjera