Lajme

Nga dhjetori, kantonet zvicerane do të ashpërsojnë rregullat Covid

Meqenëse Këshilli Federal ka kaluar zbatimin e rregullave të reja shëndetësore për kantonet në fund të nëntorit, Konferenca e Drejtorëve të Shëndetësisë (CDS) tha se ata janë “të vendosur të marrin përsipër përgjegjësitë e tyre”, transemton albinfo.ch.

Gjatë gjithë dhjetorit ata do të vendosin rregulla me shkallë të ndryshme ashpërsie, në varësi të situatës epidemiologjike në çdo kanton.

Disa nga masat ka të ngjarë të përfshijnë kërkesat e zgjeruara të maskave dhe rregulla shtesë të testimit, megjithatë masa më të rrepta si mbyllja e shiritave mund të jenë gjithashtu në karta.

Ndërsa masat e qeverisë për të luftuar virusin – të cilat përfshijnë certifikatën Covid – duket se do të kalojnë në kutinë e votimit, qeveria mund të marrë një qasje më të kujdesshme për të mos rrezikuar një votë proteste.

Nëse masat kalojnë referendumin, ka mundësi që qeveria të shtrëngojë masat, por se çfarë saktësisht dhe sa, mbetet për t’u parë. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI