Financa

Nga ky muaj, me bankënota të reja 100 dhe 200 euro

Kohë të vështira për falsifikuesit. Pas heqjes nga tregu të kartëmonedhës 500 euro, që nuk është shtypur nga janar i kaluar, Banka Qendrore Evropiane ka bërë të ditur se nga 28 maji do të dalin në treg bankënotat e reja 100 dhe 200 euro.

Kjo edhe kompleton serinë nga Brukseli, që kishte nisur në vitin 2013 me prezantimin e 5 eurove, shkruan albinfo.ch.

100 dhe 200 euro janë shumë të vështira për t’u falsifikuar dhe kanë disa risi nga ato të kaluarat.

Shënimet 100 dhe 200 euro tani përfshijnë një hologram satelit dhe një numër të rishikuar smerald.

Në majë të shiritit të filmit është një hologram satelit, në të cilin simbolet e vogla të euros lëvizin rreth vlerës. Shiriti gjithashtu përmban portretin e Evropës, një motiv arkitekturor dhe një simbol të madh të euros.