Integrimi

Nisret Bujari kandidon për asamblist në Komunën e Badenit, Austri

 Nisreti i cili është me prejardhje nga Suhareka, garon në këto zgjedhje si kandidat nga partia ÖVP (Partia Popullore e Austrisë) e kancelarit austriak, Sebastian Kurz

Shqiptarët e Austrisë çdo ditë e më shumë po tregojnë sukseset e tyre dhe integrimin e mirë në shoqërinë austriake. Jo vetëm në fushën e artit, kulturës dhe sportit, por edhe në atë politike.  Nisret Bujari nga Badeni i Austrisë është njëri prej tyre. Ai është kandidat për asamble në Komunën e Badenit, në zgjedhjet e 26 janarit që do të mbahen në shumicën e komunave në landin e Austrisë së Ulët.

Nisreti (në mes), me kancelarin Kurz dhe kryetarin e Komunës Baden

Në Austri, Nisreti ka ardhur në vitin 1999. Puna e tij në fushën e gastronomisë ka bërë që të ketë kontakte të shumta edhe me politikanë të ndryshëm, por edhe të fitojë respektin e banorëve të kësaj komune. Në vitin 2015, hap një firmë të kopshtarisë, por as kjo nuk e josh që t’i lerë anash aktivitetet politike.

Nisreti, i cili është me prejardhje nga Suhareka, garon në këto zgjedhje si kandidat nga partia ÖVP (Partia Popullore e Austrisë) e kancelarit austriak, Sebastian Kurz.

Me ish-ministren austriake

„Jam prej vitesh aktivist politik i kësaj partie. Partia e Sebastian Kurz u ka hapur dyert shumë shqiptarëve dhe u ka dhënë mundësinë që të garojnë, qoftë për ulëse komunale por edhe për ato parlamentare. Unë i kam hyrë kësaj gare me shpresën se do të zë një ulëse në komunën e Badenit”, thotë Nisreti për albinfo.ch.

Kjo komunë është e banuar shumë nga shqiptarët dhe Nisreti pret që duke i njohur shumicën edhe personalisht, shqiptarët të dalin në numër sa më të madh për ta votuar atë, në mënyrë që të kenë zërin e tyre në këtë komunë.

„Numri im në listë është 37. Shqiptarët që jetojnë në këtë komunë duhet të dalin për të më votuar, sepse unë do të përfaqësoj synimet e tyre për një jetë më të mirë dhe më të lehtë në sistemin shoqërorë në Austri“, thotë ai, njofton albinfo.ch.

Motoja e Nisretit në këto zgjedhje është: „Dëshiroj të punoj për integrimin dhe komunikimin paqësor të kulturave të ndryshme në Baden“.

 

A.Gj.