Lajme

Një sferë mahnitëse shfaqet në Gjenevë

Mediat zvicerane shkruajnë për një oazë të ri drite, e quajtur Breathe, përcjell albinfo.ch.

Një dritë ndizet dhe fiket në zemër të qytetit për t’u kujtuar banorëve të kenë një moment qetësie

Në ritmin e frymëmarrjes një dritë ndizet dhe fiket në zemër të Gjenevës, bëhet e ditur në një lajm të transmetuar nga RSI. Ajo përhapet nga një sferë 15 metra e lartë në sheshin qendror Plainpalais. Duke e vëzhguar atë, është kryetari i Bashkisë së qytetit, Alfonso Gomez: “Njeriu ndjen gëzim të madh, para së gjithash sepse frymëmarrja është relaksuese. Por, edhe sepse ky është një projekt i bukur për qytetin tonë, i cili herë pas here ka shumë nevojë të marrë frymë, të ndihet i qetë”.

Kjo oazë e re drite, e quajtur Breathe, shërben për të përballur ritmin e shfrenuar qyteteve tona, nënvizon RSI. Ajo u krijua nga artisti dhe aktivisti nga Gjeneva, Dan Acher, në bashkëpunim me qytetin dhe Organizatën Botërore të Shëndetësisë. “Frymëmarrja është zemra e ekzistencës sonë. Nëse nuk mund të marrim më frymë, kemi mbaruar. Dhe më pëlqeu ideja e një qyteti në të cilin banorët bashkohen në një frymëmarrje të vetme”, shpjegon Acher.