Lajme

Një shofer i BMW-së garoi në Austri: Ja çfarë po i ndodh tani makinës

Pajisja matëse e patrullës së policisë tregoi më shumë se 220 kilometra në orë gati dy javë më parë. Duke marrë parasysh tolerancën e matjes prej tre për qind, ai e ka tejkaluar kufirin e shpejtësisë prej 130 me 93 km/h.

Serbi, i cili jeton në kantonin St. Gallen, i justifikoi udhëtimet e tij kaq shpejt rrugës për në Vjenë për shkak të një vdekjeje në familjen e tij. Pasojat për të ishin drastike: sipas ligjit, nëse kalon 50 km/h humbet leja e drejtimit.

36-vjeçarit i është marrë menjëherë dokumenti. Dhe sipas praktikës së fundit gjyqësore, nëse shpejtësia i kalon 90 km/h, makina do të konfiskohet. Prandaj, shpejtësia duhej të ndahej me BMW 530i. Gjobë dhe ndalim drejtimi Shoferi dhe tre pasagjerët e tij kanë dorëzuar çelësat e makinës, përcjell albinfo.ch.

Makina më në fund u mor nga shërbimi i tërheqjes dhe u dërgua në një garazh në ambientet e kompanisë. 36-vjeçari tani duhet të gëlltisë një pilulë të hidhur: “Burrit iu ndalua të drejtonte automjetin e prekur në Austri për gjashtë muaj”, thotë për “Today” guvernatori përgjegjës i qarkut Elisabeth Schwetz.

Gjithashtu, atij i janë kaluar 700 euro për shërbimin e tërheqjes dhe i është shqiptuar një gjobë prej 1290 euro.

Makina i shpëton sekuestrimit

Disa herë njeriu madje kishte frikë se krimi i tij do të rezultonte që ai të zhytej thellë në borxhe nëse BMW-ja do të ishte bllokuar. Për shkak se 530i nuk ishte fare i tij, ai kishte frikë se do t’i paguante qiradhënësit 40,000 franga në një ankand. “Jeta ime është kthyer tërësisht përmbys”, tha personi i prekur në atë kohë. “Shoferi deklaroi se ai ishte vetëm duke marrë me qira makinën,” tha Schwetz. Siç mësohet tani, 36-vjeçari nuk është pronar i BMW-së. Ai ka mundur ta vërtetojë këtë me kontrata”. Siç konfirmon Schwetz, makina do t’i dorëzohet pronarit aktual të enjten në Ansfelden.