Lajme

Omicron nuk do të dëmtojë ekonominë e Zvicrës

Pavarësisht ndikimit që Omicron ka pasur në industri të caktuara, ekonomia zvicerane duhet të kthehet në nivelin e saj të rritjes para pandemisë këtë vit, sipas ekspertëve në Raiffeisen bank, njofton albinfo.ch.

Kufizimet e lidhura me Covid-in do të kenë vetëm ndikim të përkohshëm dhe në rënie të vazhdueshme në ekonomi, thonë ata.

Edhe me një shpërthim në infeksione dhe një numër të paprecedentë karantinash për shkak të Omicron, ekonomistët e Raiffeisen vlerësojnë humbjet nga mungesat e punëtorëve në ekuivalentin e vetëm 0.3 për qind të PBB-së vjetore.

“Ndikimi i koronavirusit ishte në gjendje të përthithej çuditërisht shpejt në Zvicër”, theksuan ekonomistët.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI