Koronavirusi: çast pas çasti

Pacientët në Zvicër: 89 për qind, të pavaksinuar

Në  gjithë Zvicrën, pacientët kryesisht të pavaksinuar të koronavirusit janë shtruar në spital në ICU, sipas një analize nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH).

FOPH ekzaminoi pranimet në 21 spitale në gjithë Zvicrën midis 19 korrikut dhe 15 gushtit u vlerësuan dhe zbuloi se 44 pacientë me Covid u trajtuan në ICU në atë kohë. Nga ata 89 për qind (39 persona) nuk ishin të imunizuar, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

“Edhe tani, ne kryesisht trajtojmë pacientë të pavaksinuar në ICU”, thotë Michele Genoni, president i shoqatës ombrellë të shoqatave të specialistëve mjekësorë invazivë dhe akutë. “Kjo tregon se vaksinimi funksionon kundër sëmundjeve të rënda”. 

Ai gjithashtu përmendi se shumica e pacientëve akut janë të rinj. “Shumica e tyre ishin shumë të shëndetshëm para koronavirusit dhe tani janë në ventilator.” 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI