Tematike

Panairi i parë kantonal i personelit mësimor mbahet në Kempthal

Ky panair i drejtohet kujtdo që kërkon një vend pune si mësues ose që është i interesuar për hyrje anësore në këtë profesion

Mungesa e mësuesve në kantonin e Cyrihut vazhdon të jetë një problem me peshë. Por ka edhe zgjidhje, siç tregon panairi i parë kantonal i personelit mësimor. Në këtë panair (www.guidele.com) njerëzit që janë në kërkim të një pune, të cilët janë kureshtarë dhe kanë një arsimim tjetërfare kanë mundësinë të vendosin kontakte fillestare me drejtorët e shkollave fillore të Kantonit të Cyrihut dhe të mësojnë drejtpërdrejt në vend për ndryshimet e mundshme të karrierës dhe oferta shtesë.
Mungesa e mësuesve ishte dhe ende mbetet një problem i madh në kantonin e Cyrihut. Vitin e kaluar, pak para fillimit të vitit shkollor 2022/2023, kishte ende 500 vende të lira në këtë sektor, që ishte një sfidë e madhe për shumë shkolla.

Por këtë vit tashmë ka zgjidhje konkrete. Panairi i parë kantonal i personelit mësimor zhvillohet në Kemptthal. Ai i drejtohet kujtdo që kërkon një vend pune si mësues ose që është i interesuar për hyrje anësore në këtë profesion. Në stendat e ndryshme brenda panairit, mund të takohen punëdhënësit e mundshëm dhe mund të merren informacione për ofertat shoqëruese.

Pjesëmarrja në këtë aktivitet është falas dhe nuk kërkon regjistrim. Në kuadër të tij ofrohen madje edhe mundësi ushqimi dhe kujdesi për fëmijët.

Panairi koordinohet dhe zhvillohet nga Zyra e Arsimit Fillor të Kantonit të Cyrihut (VSA), Shoqata e Presidentëve të Shkollave të Cyrihut (VSZ), Shoqata e Drejtorëve të Shkollave të Cyrihut (VSLZH) dhe shoqata “angela works” në bashkëpunim me Shkollën e lartë Pedagogjike të Cyrihut si dhe Unterstrass. edu.

Prandaj, nëse jeni duke kërkuar një vend pune si mësues ose jeni të interesuar për hyrje anësore në profesion, atëherë panairi kantonal i punësimit të stafit mësimdhënës në Kemptthal është pikërisht ajo që ju duhet. Ejani dhe lidhni kontaktet fillestare me punëdhënësit e mundshëm!

Përveç mundësisë për t’u njohur me punëdhënësit e mundshëm dhe për të marrë informacion rreth ofertave shoqëruese, panairi kantonal i personelit mësimor ofron gjithashtu një hapësirë ​​për diskutime rreth pyetjeve që ju shqetësojnë në lidhje me hyrjen në profesion.

Këtu mund të bisedoni me njerëz të tjerë që mund të kenë pasur shqetësime të ngjashme, por që megjithatë ia kanë dalë mbanë. Ose keni mundësinë të bisedoni me njerëz që tashmë kanë bërë me sukses një ndryshim në karrierë. Sepse nuk është kurrë vonë për t’u përfshirë në të ardhmen e arsimit dhe për të bërë një ndryshim.

Ne ju inkurajojmë që të filloni të kërkoni punën tuaj të ëndrrave si mësues dhe të futni pasionin tuaj në edukimin e së ardhmes. Ejani dhe frymëzohuni!

Panairi mbahet më 10 maj 2023
ADRESA:
The Valley

Kemptpark 2
8310 Kemptthal

https://www.guidle.com/de/veranstaltungen/kemptthal/1-kantonale-lehrpersonen-stellenmesse_AtgqeXY

(Autor: Driter Gjukaj)