Uncategorized

Park i madh dhe fermë urbane do të ndërtohen në Gjenevë deri më 2021

Një park prej më shumë se tetë hektarësh do të ndërtohet në Bernex në periferi të Gjenevës, në vitin 2021, përcjell albinfo.ch

Projekti, i njoftuar nga qeveria kantonale e Gjenevës të martën, do të fillojë ndërtimin këtë muaj, duke synuar të shndërrojë zonën midis parkut të Bernex dhe udhëtimit dhe Chemin des Tacons në një hapësirë ​​të gjelbër urbane, me madhësinë e parkut qendror të Gjenevës, Eaux-Vives.

Zhvillimi akoma pa emër do të përfshijë një zonë lojrash për fëmijë, një zonë të gjerë për aktivitete të kohës së lirë në natyrë, vendkalime dhe zona me 200 pemë, përcjell albinfo.ch.

Do të përfshijë gjithashtu një fermë urbane me parcela me perime dhe pemishte të menaxhuara nga vendasit, ideja është që “afrimi i banorëve nga qyteti më afër fshatit”, sipas një njoftimi për shtyp.

Duke synuar promovimin e biodiversitetit, hapësira e gjelbër do të sigurojë një mjedis mikpritës për zogjtë, iriqët dhe kafshët e tjera të vogla, thuhet në deklaratë.

Parku i ri, zhvillimi i të cilit do të kushtojë 13 milionë franga, përbën një pjesë të zhvillimit të zonës, e cila do të përfshijë ndërtimin e 1600 shtëpive në vitet e ardhshme.

“Ky park i përgjigjet nevojës në rritje të popullatës lokale për qasje në hapësirat publike të gjelbra”, tha këshilltari i Gjenevës, Antonio Hodgers

Ndërtimi pritet të zgjasë dy vjet, me çka parku është planifikuar të hapet në verën e vitit 2021, përcjell albinfo.ch.