Lajme

SVP bën thirrje për mbylljen e kufirit të Zvicrës me Italinë

“Nuk mund të ketë kufij të hapur me shtetet që nuk respektojnë Traktatin e Dublinit”, tha Chiesa, kryetar i SVP-së

Partia Popullore Zvicerane (SVP) po përgatit një mocion parlamentar që kërkon që Zvicra të mbyllë kufirin e saj me Italinë për të ndaluar hyrjen e emigrantëve nga vendet e treta, përcjell albinfo.ch.

Arsyeja e përmendur nga shefi i partisë Marco Chiesa është se Italia nuk po merr më refugjatë.

Sipas të ashtuquajturit Traktati i Dublinit, i cili thotë se azilkërkuesit që mbërrijnë në destinacionin e tyre nëpërmjet një vendi tranzit pa u përpunuar siç duhet, mund të kthehen në atë vend.

Italia thuhet se nuk i përpunon refugjatët para se të mbërrijnë në Zvicër.

“Nuk mund të ketë kufij të hapur me shtetet që nuk respektojnë Traktatin e Dublinit”, tha Chiesa. “Nëse një vend që është angazhuar për këtë dhe nuk i merr refugjatët, ne duhet të sigurojmë që emigrantët të mos mund të hyjnë as në Zvicër”.